Sista arbetsdagen i Hesa !

Här kommer lite bilder igen från de två senaste dagarna. (Alla förutom den tredje är från min Instagram)
 
Mina nya örhängen och min nya scarf från Glitter. Blev tillsammans kanske 13 euro. Najs.
 
Spelade minigolf i ösregn..
 
Shoppade med Emma igår i Hesa. ♥ Köpte den här supersnygga kavajen. 30 euro från H&M.
 
Praliner i form av cupcakes från Stockmanns delikatess.
 
Och så en av mina favoritglassar. Calippo Shots. Observera det låga antalet kalorier :0
 
Nu ska jag snart iväg med tåget hem. Ska åtminstone träffa Vicke senare idag, men först lite glass!

Food ..

Int vet jag varför, men jag fotar ofta min mat. Här är några exempel på vad jag har fotat idag och igår;
 
Älskaaar all kinesisk, thailändsk, indisk (mm) mat! Den här är en av mina favoriter från butikshyllan.
 
 

Ekologiska bovete knäckebröd? Gott med skinka på!
 
Min absoluta favoritchoklad. Finns i väldigt få butiker här i Finland och kostar 2 euro styck (!). Hade lite tur igår med mormor då dom tog endast 30 cent styck för dem i kassan.. Hehe. När mamma var till New York på hösten beställde jag hem lite Reese's och fick en hel kass full! Den kassen var nog ändå rätt så snabbt tom.
 

Förutom choklad hann jag även shoppa lite kläder i Östra centrum, Itis, igår. Kom hem med en tröja, två scarfar, ett par örhängen och en t-skjorta. Lägger upp bilder någon dag!

Oj. Nu var lunchrasten sluut. Back to work.

En vecka sommarjobb .

Är hela den här veckan i Helsingfors på OAJ och jobbar. Har flera stora högar papper som ska märkas och arkiveras samt ordnas enligt bokstavsordning. Ganska jobbigt ibland när allt är på finska och man fattar noll av fackspråket, men det är min andra dag idag så det börjar flyta på helt okej. Igår fick jag också fara iväg och uträtta ett ärende med taxi. Jeei.
 
Bor hos mormor under veckan, vilket betyder att jag varje morgon tar mig till jobbet via metron och sedan med spårvagn. Metron här i Finland känns otroligt liten och simpel efter att man har besökt London med sin underground..
 
Räkningar, löne- och skattepapper mm..
 
 
Jättesnygg taxi! En splitter ny, vit Toyota Prius.
 
Min nyckel här på jobbet så jag kan ta mig runt i hela Akava-huset.
 
Glad tjej på jobb :)

Brände mig .

Jag använder så gott som alltid solkräm, visserligen inte så stark, men bättre än ingenting eller någon slags sololja. Vägrar bränna mig och förstöra min hud. Vägrar få hudcancer. Tycker det är konstigt hur en del verkar tycka det är tufft att vara jättebrun och 'råka bränna sig'. Tänk på hur ni kommer att se ut om 20-40, inte så bra eller hur?
 
Jag låg i alla fall i solen på torsdag och det blåste så där skönt så man inte märkte solen som stekte. Hade ingen solkräm med mig heller, så när jag kom in lite senare märkte jag hur ryggen sakta blev rödare och det sved på kinderna. Inte kul alls.
 
Snälla, använd solkräm människor! Fast visst är det hur snyggt som helst med en fin brun färg, men man blir faktist väldigt brun med solkräm också. (Jag måste ockå erkänna att jag använder lite sololja i slutet av sommaren någon enstaka gång.. Men det är inte samma sak som att använda det hela tiden.)
 
Röd om kinderna och armarna. Som tur är det borta nu.
 
Rekommenderar den här solkrämen! Finns också med högre skydd. Den går ganska snabbt in i huden och kliddar inte lika mycket som många andra krämer.

Min midsommar .

Faktist rolig midsommar! Åkte lite vattenskoter, åt god mat, skrattade massor osv. Senare på kvällen blev det cruis till Hangö. Har ingen aning om hur jag hamnade med på den åkturen egentligen, men skoj var det. Efter Hangö hann jag både till Jesse och Bäcken på lite ''efterfest'' innan det närmare klockan 4 blev dags att gå hem med Vicke och sova.
 
Haha. Dessutom crashade jag och Malmen grannens midsommarfest! Gick förbi och tänkte att vi skulle stanna för att säga hej (dom spelade så bra musik..!) och så blev vi och talade med killen som bodde där en bra stund. Sedan blev vi bjudna på en massa gott, bl.a. chokladdoppade jordgubbar och bål! Observera att alla där var över 25 år.. Heh.
 
Nästan alla bilder jag tog med telefonen på fredag är antingen suddiga eller olämpliga för andras ögon, men ett par hittade jag som beskriver åtminstone en liten del av min midsommarafton.
 
Då alla ännu mådde bra.
 
Flummigt i Hangö.

Picknick på balkongen med djuren .

Vaknade först halv 2 idag, tog en kudde med mig och gick och lade mig i solen på balkongen. Söta mormor hämtade ärtskidor och jordgubbar åt mig från butiken. Hunden åt ett par ärtor som jag gav åt den.. :o

Senare på kvällen, efter en skön länk och en dusch, for jag till Ekenäs och myste lite hos Vicke. Såg på fotboll bl.a. ♥ Nu ska jag kolla på lite Iphoneskal och tillbehör och sedan gå i säng. Imorgon blir det kanske en träff med Janni!


Flytta på dej .

Hejsan. Några dagar sedan jag uppdaterade här, så nu ska ni få veta lite om mitt veckoslut.

Det började med att jag for till Vicke på fredagen och därifrån till vår lägenhet i Dalsbruk med honom. Också Bäcken och kusin kom dit. Plus nåågra andra kanske.. Hehe. Sjukt rolig kväll i alla fall med ett litet nattdopp.
På lördag kom Vickes pappa efter oss och vi for till deras stuga ute i skären. Där var supermysigt, vi badade tunna, bastu, åt gott osv. Okej, vädret var inte det bästa, men det var hur nice som helst i alla fall. :)

Några bilder från Vickes stuga!


Nyklippt !

Var hos frissan igår, men idag tog jag ändå själv saxen i handen och klippte håret ännu kortare. Åtminstone 10 cm har försvunnit, helt klart! Jätteskönt med axellångt hår i alla fall nu på sommaren :) Ni ser dessutom lite av dagens outfit på bilden..

Har inte gjort så mycket annat idag. Klippte och färgade både systers och mammas hår, fick besök från Ekenäs och har bara slöat utöver det.


Tammisaari ..

Var hela kvällen igår i Ekenäs. Emma kom också dit. Åkte båt och hade kul! Hihi. Var lite jobbiga kunder på prisses.. Och lata som fick skjuts ett par kilometer dit för att äta :D


Nya strumpor .

Mamma tyckte att vi skulle fa till Lindex och shoppa strumpor igår, så det gjorde vi. Var resten av kvällen hos Vicke tills sista tåget gick :)

Idag ska jag läsa på prov. Trodde på något sätt att omtentamen var på lördag först, så blev lite stressad när jag igår kom på att den redan är på onsdag, alltså imoron..


Skit dag !

Har ett sånt hemskt humör idag. Har gråtit de senaste timmarna åt tusen världsliga saker; åt pappret som inte ville fa i roskisen, åt laxen som aldrig blev genomstekt, åt att det blev rött och började klia när jag hade rakat mig, åt en ful låda på sängen som var i vägen, åt biologiboken som fortfarande inte kan berätta klart och tydligt vad meios å mitos är och åt ett dumt finskaprov som jag inte ens orkar se på.

Dumma depression som gör sig påmind. Eller kanske det är hormonernas fel?

Bara jag börjar må lite bättre så far jag antingen på länk eller till Ekenäs senare! Jätteskönt med sommarlov så man hinner träna ordentligt så gott som när och var man vill.


Bild på min nya jacka .

Eller i alla fall rätt så nya jacka.. Fick hem den från H&M för två veckor sen.


Händelserik helg .

Huhhu vilket veckoslut! På fredag var det fest i Sjundeå med Emma och igår var vi i Ekenäs. Fina foton har man på telefonen också.. Lägger ut några av dom mer normala.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2947166/images/2012/pic_206163286.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2947166/images/2012/pic_206163286.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2947166/images/2012/pic_206163618.jpg" class="image">


70-årskalas på Johans restaurang .

Firade morfar idag. Åt på Johans restaurang som låg på ett superfint ställe i gamla stan. Jättegod mat var det också. Som förrätt tog jag sparris i citronsmör och örter och som huvudrätt dagens kött med potatismos med spenat. Omnom. Efterrätt fick jag i bilen på väg hem - chokladmilkshake ^^.


Mamma!

Jättemysigt ställe, faktist!


Vill bara sova .

Är dööd! Småbröderna väckte mig kl 7 och skulle krypa under täcket med mig en stund innan de for till dagis. Som tur somnade jag om igen sen.. Har inte gjort så farligt mycket idag, gått omkring på stan i fyra timmar, men det tog på krafterna! Nu vill jag bara att syster ska komma hem så att ja får börja sova.


Hmm.. Vilken saga var det idag?


På tåget .

Sitter nu på tåget till Hesa. Ska möta upp syster där som har varit på något slags sångprov, sen hinner vi gå omkring i butiker ett par timmar innan vi ska gå till pappas jobb.

Spenderar två nätter i Borgå. På onsdag fyller morfar 70 år, så vi ska gå ut och äta och sedan kommer jag hem igen till Karis!


Jag på avslutningen .

Kl 10.40 fick vi betygen i handen och stipendier delades ut, sedan blev jag med Issu och Janni för att se på studentdimissionen. Det var riktigt kul :)

Senare ska jag börja ta mig till Ekenäs. Emma är hemma nu, så det blir fest för hela slanten! ;)
Några superfina bilder på mig, heh;


Fredagen kom och for .

Volleyboll på ängen med skolan (såg bara på.. ^^), Vicke kom hit, senare också Bäcken å Jimmy. Fick sällskap en stund av Janni och Sofia. Syster hängde med oss hela tiden. Tog oss till Ekenäs där vi käkade på Koti Pizza. Kom hem så där passligt kl halv 11. Imorgon avslutning, har inte alls planerat någon speciell outfit som typ resten av världen.. Får se vad jag tar på mig, något simpelt men fint. Ekenäs blir det mot kvällen!


RSS 2.0