Mumseli mums .

Chillar i skolan med K. Två och en halv lektion kvar och sedan hem och fixa sig, men först efter skoban som äntligen har fått ny gasvajer! Int tog de bara fem veckor..

Efter att ha fyllt magen med kinesiskt, så blir det kanske bio med shhejerna.


Sleep tight..

Har mått priima hela kvällen. Var riktigt ut på en lång länk. Nu sitter jag här, hungrig och trött men hittar ingenting att äta.. :/ Någon som vill komma hit med lite mat åt mig?
 


En annorlunda dag .

Mådde fint på morgonen och det första jag gjorde när jag steg upp ur sängen var att spy. Stannade hemma från skolan såklart, men måste ut på en lång promenad med hunden eftersom det var bostadsvisning här hemma.

Kl 2 gick jag iväg till skolan på placera rätt-kursen eftersom det var första gången och allt. Hade druckit juice före det och inte spytt upp något, så kunde lugnt fara iväg. Nu har jag vågat äta ordentlig mat och sitter i soffan och ser på Gossip girl! Skönt. Imorgon är det en vanlig skoldag och på eftermiddagen far jag och tjejerna till Ekenäs. Ska bl.a. Äta kinesiskt. Mums.

Aja, måst nog ta itu med min inlämingsuppg. i matematiken samt finskaföredraget nu.. Bye!


Det blev så här .

Hade egentligen tänkt fara på en lång länk idag, men det blev bara en riktigt kort med hunden. Kanske bäst så eftersom jag har blivit väldigt snuvig och har faktist ingen lust att bli lika sjuk som senaste höst/vinter/vår!

Ligger nu i sängen med en bok och några bitar choklad. Och katten såklart. Läser andra boken i Shopaholic-serien på engelska, har läst den första på svenska för hundra år sedan, men nu först kom jag igång med dem igen. Älskar alla böcker av Sophie Kinsella!


Skolassa .

Är i skolan och har bara en lektion kvar. Som tur. Har en tryckande huvudvärk som bara blir värre, antagligen för att jag är snuvig. Samma sak var det igår då jag somnade kl 6 på eftermiddagen. Då var huvudvärken så hård att jag mådde riktigt illa. Nästan som en lindrig migrän.

Ska se vad jag orkar hitta på idag. Har i alla fall ett par nya böcker på engelska hemlånade från biblioteket som jag kan läsa i brist på annat.


Jag färgar håret! :o


Hjälp..

Tittade ut genom fönstret ..

.. Och bestämde mig för att det är bäst att bara somna om igen. Ösregn och blåsigt. Och jag som skulle på länk /:

Hoppas på uppehåll lite senare, om int så att jag hinner på länk utan att bli blöt, så åtminstone när jag ska ut med hunden!


Oljemålning .

Igen en skön dag i skolan. Fyra vanliga lektioner och två håltimmar på vilka jag gjorde undan lite av bildkonsten med Issu. Har fått färdig min första oljemålning och är ganska stolt över den!

Nu blir det en tupplur och sedan drar jag mig ut på länk igen en gång. Har blivit så gott som varje dag de här senaste veckorna ju, fast inget fel där. Tvärtom.


Min fina syster .

Hade värsta photo shooten med syster idag. Hon var desperat att få en ny profilbild till Facebook, så det var klart jag ställde upp som fotograf. Proffset själv ju. Tänkte lägga upp några stycken av bilderna :)
 

Det blev såå gott!

Och vilken tur jag har som får äta det resten av veckan. Blev massor kvar eftersom vi lagade två satser! :)


Följ mig på Bloglovin' !

Follow my blog with Bloglovin

We're making moussaka!

Jag och mamma är duktiga och lagar moussaka idag. Receptet vi följer hittade vi i en av våra kokböcker. Köpte med oss hem en speciell kryddblandning från Grekland som är just till för moussaka. Det tar ganska länge att laga, så när den är i ugnen hinner jag fara på en lång länk i lugn och ro :)


Haha ops..

Haha, hann tydligen publicera förra inlägget innan jag lagt in alla bilder, så här kommer resten! Snygga är vi som vanligt och kvalitén är awesome.


Fiina festen!

Kom nyss hem från Helsingfors. Firade att pappas fru avlagt sin doktorsavhandling och nu är doktor inom socialpsykologi. Syster uppträdde tillsammans med lillebror och pappa, det bjöds på god mat och mycket att dricka!

Några typer tänkte komma efter mig för att fara till Ekenäs och festa, men jag somnar riktigt just, så det får bli en annan gång.. Bjuder istället på några bilder från idag innan jag slocknaar!


På stan med mamma .

Var som sagt ett varv till Canny. Hittade ett par riktigt söta stickade tröjor. En åt mamma och en åt mig :)

Nu till Säästö Pörssi och sedan hem och göra sig festfin.


Thank God I found the good in goodbye .

To think that there was a time
that I almost loved you
You showed your ass and baby
yes I saw the real you

Thank God you blew it
Thank God I dodged the bullet
I'm so over you
Baby good lookin' out

I wanted you bad
I'm so through with that

~ Beyoncé


Rumpa .

Så fort det slutade regna vid 9-tiden passade jag på att ta en lång länk. Börjar känna mig i ganska bra form nu jämfört med för några veckor sedan.

Tänker stiga upp ganska tidigt imorgon fast det är lördag så jag hinner kolla lite i Canny och uträtta några ärenden på stan innan vi åker till Hesa. Berättar mer om det imorgon! Nu fixa naglarna och sedan i säng :)


Mellanmål .

En riktigt skön dag var det i skolan. På min håltimme hann jag gå till bibban med Malla och söka ett nytt bibbakort. Mitt gamla har varit försvunnet i säkert tre år. Nåja, så var den saken skött.

Det bara öser ner vatten där ute för tillfället, så jag passar på att ligga i soffan och se på How I met your mother. Såg just ett helt avsnitt som bara var sorligt, grät till och med en skvätt. Och nej, jag ska inte få mens! Höhö.

Men i alla fall, jag valde en perfekt dag att hållas hemma på! Vem vill nu egentligen vara och festa eller göra någo speciellt extra när det är sånt här skitväder? :)


Tog en tupplur .

Har inte sovit efter skolan på två hela dagar, så idag när jag kom hem åt jag lite och somnade sedan på soffan. Hade lagt väckning på en timme senare, men var faktist så trött att jag inte vaknade av alarmet! Klockan 8 vaknade jag och gick ut med hunden. Lite senare blev det cruis med ett par hangöbor, kom hem för en stund sedan. Jeje.

Berättade aldrig att mamma och syster kom hem igår för att de hade så ledsamt efter mig :) Tyvärr lämnade dom kvar Ruby här.. Han har varit några dagar i Hesa men trivdes inte alls där när det inte finns några möbler och sådant ännu. Jättekul att stiga upp en timme tidigare och gå ut med honom! Aj nej.

Imorgon är det fredag. Har inga planer och tänkte kanske bara ta det lugnt. Kanske syster är med på en myskväll?

Tog bilder på mina nya gummistövlar också. Hallonröda och såå söta! :) Hittade dem inne på Din sko. Minns inte vad de kostade, men kanske lite på 40 euro? Bra köp i alla fall eftersom jag älskar gummistövlar ^^.



Söta sockor har jag ju också på mig..


På väg till skolan .

Fin och pigg var jag idag på morgonen. Trots det hemska vädret var jag ändå glad över att få använda mina nya gummistövlar! Glömde bara att fota dem, så dem få ni se en annan dag :)


Mina nya Converse!

Dessa köpte mamma bl.a. åt mig på fredagen i Sello. Bruna mocka converse. Dom är ganska mörka i färgen, men i rätt sken så ser man att dom verkligen är riktigt bruna. Hittade dem i Alexi 13 för 120 euro tror jag det var!

Eftersom de är i mocka/läder så hoppas jag att de bara inte förstörs i regn. Har nog sprayat dem, men ändå. Gillar att dom är lite annorluna än dom riktigt "vanliga" converseskorna.


På bildkonsten .


Instame .

Har gjort läxan i samhällslära färdig nu; en sida om socialism och grön ideologi. Nu fortsätter jag vara duktig och ska sätta igång med matematiken! Många uppgifter att göra /:

Sedan blir det nog ett avsnitt Gossip girl och sen i säng. Har börjat se GG säsong 5 online eftersom jag inte orkar vänta på att den ska komma ut på DVD! Dålig kvalitet, men jag ser i alla fall vad som händer. Hihi :)

Och jag heter finastemimmi på Instagram. Vad sku nu passa bättre på mig liksom? ;) Nejnej skämt. Här får ni en till bild från min Instagram som bag just tog. Ska dock försöka att inte sätta in så mycket bilder därifrån hit på bloggen.


Nighty nighty .

Instagram pic.


Chillar hårdare än hårdast .

Efter en fyra timmars tupplur så här mot kvällen, tog jag datorn med till vardagsrummet och här sitter jag nu.. Najs. Kanske jag till och med sku orka göra en kopp chokladkaffe åt mig!


En måndag i mitt liv .

Hade faktist två hela håltimmar idag, så hann fara på ett par lektioner bildkonst. Kom en bit på min nya oljemålning, dumma Guru hade tappat bort min gamla som var på hälft. Fast den gamla var nog så ful så det kanske var lika bra! Efter en timme samhällslära gick jag först och talade med hälsosystern som ville se mig, och efter allt prat om mat och vikt så gick jag till butiken och handlade mat. Nu är jag hemma och tänker inte göra någo annat än äta leverlåda och se på TV. Är hur trött som helst.


En till kväll ute .

Igår blev det fest igen och sedan for jag till Lankka och sova. Har varit vaken redan 10 timmar och dör snart om jag inte får gå i säng. Huuh. Är så trött så jag mår riktigt illa.

Två bilder på min bästis


Hahaha

När vi kom hem från Sello var klockan redan 10, men mamma var snäll och körde mig till Ekenäs där det var fest hos Ricke. Skitkuul! Var på ett par cruisar i stan med nya människor, skrattade åt allt möjligt och hade det helt enkelt bäst. Supersnälla mamma kom efter mig ca kl 2 igen. Liksom, först sponsrar hon nya kläder för närmare 300 euro (?) och sen skjutsar hon omkring på mig mitt i natten! Inte allas mammor som gör sånt hörni. Är lyckligt lottad där.

En crazy bild från festen! Och joo jag är på väg i säng snart. Blev bara så konstigt pigg plötsligt :)


Tror att jag behöver nya skor..

Mina kära 10 euros-skor från H&M har varit trogna hela sommaren, men nu ha dom gett upp! Som tur shoppade jag just nya skor för över 200 euro.. Haha, borde klara mig igen ett litet tag :) Bilder kommer!


Sleep all day ..

Hade en bra dag i skolan, var via bokhandeln efter lite plasfickor and stuff, sedan matbutiken och när jag kom hem och hade ätit lite makaroner somnade jag på soffan. Så tungt är det att bo ensam! Haha. Nå kanske int, men ren att vakna klockan 6 - halv 7 är ganska ansträngande för mig.. Måste väl bara försöka få igång en annan dygnsrytm.
 
Anonym undrade över om jag håller hunden kvar här i Karis fast mamma och syster flyttade till Hesa, och jo. Men det är bara ett par veckor nu i början som tur! Ruby har det nog mycket skönare här med mig än i en liten lägenhet i Hesa som ännu är helt tom typ.
 
 
Tänkte nu laga en banan med choklad i ugnen till kvällsmål, även fast jag fick ont i magen av det igår.. Kanske det går bättre idag när jag ändå har ätit pasta tidigare. Min mage är faktist ganska känslig för socker. Inte kul. Jag älskar ju socker :)
 
Yees. Vad annat? Gulnäbben har börjat planeras av oss fortsättare och det ska bli EPIC. Efter skolan imorgon tar jag tåget till Sello för att shoppa lite med mamma och syster. Alla behöver nya varma höstjackor, skor osv. Hoppas verkligen jag hittar något den här gången! Hittar aldrig något när jag verkligen söker efter det.
 
Men nu till köket! Ha de bra.
 

Tjolahopp .

Hejsan hoppsan jag mår braa! Var ute på länk med hunden just och det gick faktist fiint. Han orkade springa mycket bättre än vanligt :)

Spurtade riktigt flera gånger.. Här har ni fint bevis på hur svettig jag blev! Haha.


Perfekt .

Blev en länk idag igen. Gick konstigt nog bättre än gårdagens trots att mina benmuskler var sjuka. Och jo om dom var sjuka efter igår redan så kan ni bara gissa hur sjuka dom är nu! Klarar just och just av att sätta mig ner på wc:n.. Hehe. Kanske bara får ta en promenad imorgon så musklerna får återhämta sig och byggas upp och allt det där.
 
 
Visst hittade jag en snygg topp i Mollys garderob? Tyckte att det var min tur att låna lite kläder utan lov. I varje fall så är den från H&M:s sportavdelning :)
 
Nu och smaka på alla goda frukter jag köpte i butiken nyss när jag var ute med hunden!

Sscchhöönt .

Skönt att komma hem från skolan redan före klockan 12 och bara sätta sig på balkongen och sola! Kändes mer som sista skoldagen än som första.. Haha. Bjuder på två extremt heta bilder.


Ett litet inlägg om resan till Grekland .

9 underbara dagar i solen blev det eftersom flyget aldrig kom på tisdag då vi skulle hem, utan först på onsdag eftermiddag. Såg inte ETT ENDA moln på hela resan! Helt otroligt.
 
Träffade några svenskar medan vi var på Samos. Hängde med en av killarna, Nicke, ända tills han for hem. Hann med mycket före det! Åkte jet ski (vattenskoter), var på Lazy day cruise, simmade och dök i grottor, chillade ute på kvällarna vid hamnen på olika barer mm.
 
Sexyy. Hade som sagt bokat en jokerresa, så visste inte alls på hurdant hotell vi skulle hamna! Men det gick bra som tur. Hade ett helt fint badrum, ett litet kök och balkong ofc. Från hotellet tog det 3 minuter att gå till matbutiken, 6 minuter till stranden och 15 minuter in till stan.
 
Bodde i Pythagorion som är Samos största turiststad. Besökte även huvudstaden Samos, eller Vathi som den också kallas, och så var vi till Karlovasi som ligger till vänster på kartan (man ser den inte på bilden..).
 
Första dagen som turist på Samos!
 
Hihi. Ser ni bläckfiskarna som hänger på tork där borta? Mums ♥
 
Älskade alla små söta fiskebåtar som fanns i hamnen!
 
Ingen fara! Jag satt den tillbaks i vattnet :)
 
 

Beach partyt vi var på!
 
 
 
På den lite lyxigare stranden fanns det mjuka solstolar och en knapp som man kunde trycka på och genast kom det en servitör och tog ens beställning :)
 
Var och se på något vattenfall i Potami som inte existerade typ.. Det enda jag fick ut av den här utfärden var sjukt i fötterna och dåligt humör. Hehe.
 
 
I huvudstaden.
 
 
Mamma var ialf på gott humör på Lazy day cruisen!
 
 
Åt all världens godsaker på restaurangerna vid hamnen. Åt ute alla kvällar, så hann smaka på lite olika saker. Bl.a. bläckfisk, räkor, musslor, svärdfisk, lamm, pork och som på bilden mousaka. Åh vad jag saknar mousakan! Och allt annat också! Husets viner var inte heller illa alls. På en restaurang drack jag det godaste röda vinet i hela mitt liv hittills.
 
Efter en drink började jag experimentera med kameran.. Fint blev det ju :)
 
Det var massor av katter som sprang omkring på ön. Donerade flera euro till Samos hemlösa katter så dom får mat på vintern! Känner mig så snäll.
 
Ja, men nu ska jag sluta spamma min blogg med bilder från Samos. Har så många fina (rättare sagt närmare 1000) bilder så sku kunna lägga in bilder hela natten!
 
I alla fall: Det var en resa att minnas. Speciellt under vinterns kalla dygn..

Lite fler bilder ..

Hmm, färgen blev lite olika på alla bilder, men visst är det ett skitsnyggt skal?! :) Hihi. Mamma sa en bra sak idag, att Iphone är lite som en barbie för vuxna kvinnor som man köper kläder (skal) till mm!

(Färgen är väl lite ljusare på riktigt..)
 
 
 
 
Var förresten ute på en ordentlig länk för en stund sedan. Shiiet vad mina ben är sjuka nu! Har ju inte tränat nästan alls på hela sommarlovet. Huh. Men vad är det nu där? Den träning jag missat får jag väl bara ta igen nu under resten av året :)
 
I alla fall kommer det att bli ett antal morgonlänkar med hunden eftersom han till en början blir här med mig och bo i Karis!

Ute och gå med mina bruna ben .


Älskade Iphoneskal!

Det blåa med små regndroppar på är huur coolt som helst! Kanske mitt nya favoritskal? :)


Här ligger vi och sover .

Skönt att få vara ledig ännu idag. Alla yrkesskolor tycks ha börja redan, men inte gymnasiet. Så gissa vem som tänker slöa hela dagen och bara vila upp sig inför ett rätt så tungt skolår med säkert en miljon olika kurser?!

 


Kanske min nästa investering ?

Jag började av misstag titta omkring på internet på olika kameror.. Hittade Nikon 1 som de har gjort reklam om på tv:n och nu är jag ju helt såld! Kameran jag fick av pappa till födelsedag är bara bajs.. Haha. Eller åtminstone duger den int åt lilla mig ;)
Hur underbart snygg är den inte?! Och visst är den snyggast i vitt? Den finns i 3 olika modeller, så ska nog fördjupa mig lite i alla funktioner och sådant ännu innan något köp görs. Den kostar omkring 500-600 euro, så det gäller nog atKanske jag kan fråga pappa också om lite understöd..t tänka efter lite först! Mamma kanske betalar halva, så det är riktigt kul.

Ibland går det lite vilt till..

Som sagt firade vi mormor igår. Sedan blev Simon kvar här i Karis och vi for iväg och förfestade lite. Senare på kvällen drog vi till Rickes stuga (läs gammal lada som har gjorts om till värsta partystället!). Där var man i finaste skicket på tusen år.. Men kul var det! Lekte även DJ, så musiken kunde jag ialf inte klaga på ^^.

Idag har jag bara sovit hela dagen lång och varit på pizza med syster. Nu myskväll med film så fort jag varit ute med hunden!


Shoppade lite igår .

Hittade dessa två fina klänningar och två par örhängen i Canny på rea igår!

Klänningarna passar till många finare tillfällen och jag hade tex nytta av båda redan igår på mormors 70-årskalas. Molly använde den ena :)


Fint matchat .

Har riktigt satsat på min outfit här hemma idag! Visst är sockorna pricken över i? :)


Hårfärgen .

Så här såg mitt hår ut före sommarlovet.. ;
 
 
Och så här ser det ut nu ;
 
 
Enorm skillnad! Ser ut som att jag skulle ha blonderat det, men jag har inte haft i någon färg alls efter att den första bilden togs! Det enda jag har gjort är klippt håret. Solen har skött resten.
 
Så vad ser bättre ut? Långt brunt hår eller mellanlångt och solblekt (ganska mörkblond färg)?

Tack för tipset Sofia!

Sofia skrev på sin blogg att hon beställt nya skal till sin Iphone från en sida som heter Importgrossisten. Kollade själv in sidan och där fanns faktist många fina skal, så nu har jag också några st på väg hem! Emma beställde samtidigt som jag, så hennes är med på listan ;) Jättebilligt var det ialf.

På tal om Emma så blir det Ekenäs med henne senare ikväll när hon slutat jobba. Kuuuul! ♥


På flygfältet!

Kom hem igår på kvällen från Grekland. Helt skönt, men usch vad det är kallt här hemma :(

Här får ni en fin bild på mig från flygfältet med min nya supersöta väska! Haha. Jag tycker den är helt för ljuvliig :) Endast dom där bandena som hänger från dragkedjorna som inte är så snygga. Får väl ta och klippa bort dem!


Någon undrade om hur resan gick och så, så senare idag lovar jag att göra ett inlägg om min vecka i Grekland som blev hela 9 dagar!


En dag till !

Jaha. Sitter fast på Samos ett helt dygn ännu eftersom flyget aldrig kom! Helt skönt, men skulle ha varit lika skönt att komma hem idag eftersom man hade packat och allt. Sover på ett nytt hotell idag.. Bjuder på två mysiga bilder på mig vid poolen idag!


Äntligen är man brun!


Sool !

Har det häärligt här i Grekland! På stranden finns det internet som man kan använda, men orkar inte vara på telefonen mer än kanske 15 min per dag för det. Kollar mest bara facebook en sväng medan jag ligger här och solar :) Nejnej, nu hem till hotellet och byta om och senare ut! Kram


RSS 2.0